Voordelen

Biblio3 Publishing System; een compleet overzicht

Biblio3 is samen met sommige van de werelds grootste uitgeverijen ontwikkeld tot een zeer geavanceerd veelomvattend, volledig en flexibel software pakket. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, intelligente validatietechnieken, geraffineerde beveiligingen en een modulaire benadering is Biblio3 een “Best of Breed” pakket dat perfect aansluit of aangepast kan worden aan uw unieke eigenschappen.

Biblio3 heeft een menu gestuurde structuur die aansluit op de eisen van uw uitgeverij. Dit betekend dat Biblio3 modulair geïmplementeerd kan worden of als volledig pakket. Het betekent ook dat er nieuwe modules toegevoegd kunnen worden zonder onderbreking in uw dagelijkse werk indien nodig. Zo blijft u altijd “up to date”!

Biblio3 modules

Algemene functies

 • Geïntegreerde oplossing
 • Eenmalige data entry
 • 1 click modulewisseling

Templates

Calculaties, planningen, specificaties, (samengestelde) producten en bundels

Webbrowser gebaseerd

 • Werkt met Mac of PC
 • Ondersteunt flexwerken en remote toegang

Uniek ontwikkelplatform

 • Altijd de nieuwste versie
 • Standaard software
 • Continu nieuwe functionaliteit toegevoegd

Voorbeelden van besparingen

 • 70% minder tijd nodig om flyers en productinformatie sheets te maken
 • 80% minder tijd nodig om verkoopinformatie samen te stellen voor buitendienst en agenten
 • 60% kostenbesparing door catalogi met titelinformatie, beeld en rechteninformatie automatisch te genereren
 • Meer publicaties met de zelfde hoeveelheid mensen door verbeterde efficiëntie
 • 20% kostenbesparing door geautomatiseerde druk- en afwerkingsorders
 • Kostenbesparing door in plaats van veel verschillende systemen te onderhouden nu een “alles-in-een” standaard software pakket te onderhouden
 • 5% besparing op de papierinkoop

Bibliografisch data management

Biblio3 biedt een centrale opslag voor alle specificaties en informatie met betrekking tot een project inclusief cover afbeeldingen en barcodes. Dit zeer configureerbare systeem kan ook point-of-sale, niet-boek producten en clusters van boeken, bijvoorbeeld packs, e-boeken, dvd’s en series bevatten, en ook voorraadlijsten en catalogus management.

Titel Informatie flyers

Volledig vormgegeven en ingevulde Titel Informatie flyers kunnen worden gegenereerd met 1 click in Biblio3. Dit kan voor een titel, een groep titels of alle titels tegelijkertijd en kan afgedrukt of per e-mail worden gestuurd aan een enkele persoon of een groep mensen, zoals bijvoorbeeld uw verkopers.

Catalogus productie

Biblio3 stelt gebruikers in staat titels te groeperen en gegevens en beelden naar Quark of Adobe templates te uploaden. Deze catalogi kunnen automatisch worden geproduceerd of handmatig afhankelijk van de gewenste mate van automatisering.

ONIX wizard

Biblio3 produceert ONIX 2.1 en ONIX 3.0 feeds die automatisch kunnen worden verstuurd naar een scala van externe partijen waardoor de noodzaak verdwijnt om 3rd party aggregators te betalen om deze ONIX-feeds te produceren. Biblio3 heeft ook een ONIX-wizard die uw ONIX-feeds valideert voordat ze worden verzonden om fouten in uw feeds te voorkomen.

Productie & Print Management

Biblio3′s Productie en Print Control module is ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van grootschalige, multidisciplinaire, multi-fondsen en veelzijdige uitgeverijen. Het maakt een betere beheersing van de kosten en activiteiten door elke individuele uitgeverij mogelijk, terwijl ook het centraal beheer van kosten, middelen, klanten en leveranciers gefaciliteerd wordt.

Specificatie Management

Biblio3 registreert elke specificatie van een project, zoals de omvang, afmetingen en afdrukhoeveelheid, enz. die worden gebruikt in de Biblio3 kostprijsberekening. In de extra specificaties worden op een dieper detail niveau specificaties geregistreerd inclusief minder vaak voorkomende druk en bind opties, die wel bij de kostprijsberekening gebruikt worden.

Titel beoordeling, aankoop en verwachtingen

Er kan een inschatting worden gemaakt van de te verwachten rentabiliteit van een project, alvorens de acquisitiebeslissing te nemen. Dit kan op een titel of titelgroep en neemt alle formaten, herdrukken en nevenrechteninkomsten in aanmerking. Beoordelingsrapporten kunnen snel en gemakkelijk worden gegenereerd met behulp van de tabellen en de voorlopige kostprijsberekening functionaliteit.

Schattingen en Kosten Management

De “kosten” schermen geven een compleet overzicht van alle kosten voor een titel of een groep van titels waarbij de kosten gepresenteerd kunnen worden als de kosten per eenheid of de totale kosten per kostenpost en in de uitgevers of leveranciers valuta’s. Er kan worden ingezoomd op de kosten, rapporten worden samengesteld om de winstgevendheid te volgen en veranderingen door te voeren op specificaties, prijs, leverancier, oplage enzovoorts om zodoende de beoogde winstgevendheid te behalen.

Inkoop Orders Productie

Zodra de gebruiker in het systeem een inkooporder heeft aangemaakt, wordt de bestelling vastgelegd en vastgehouden. Meerdere opdrachten kunnen worden toegevoegd aan een enkele bestelling. Deze orders kunnen dan worden afgedrukt of per e-mail verstuurd.

Autorisatie stappen

Biblio3 kan initiële kostprijsberekening bevriezen en opslaan voor verdere analyse, om aan te tonen waar de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de winstgevendheid veranderen van acquisitie moment tot print. Alle voorlopige kostprijsberekeningen kunnen worden doorberekend en opgeslagen, waarbij de uiteindelijke versie geautoriseerd kan worden en als definitieve versie wordt vastgelegd.

Print en bind, distributie en directe leveringen management

Meerdere leveringen kunnen worden gekoppeld aan een enkele drukopdracht. Biblio3 heeft de mogelijkheid om meerdere afleveradressen, verpakkings- en verzendspecificaties per klant te registreren en deze automatisch op een print en bind order (PBO) weer te geven. Het systeem geeft duidelijke bevestigingswaarschuwingen om ervoor te zorgen dat de uitlevering conform de opdracht geschied. Biblio3 heeft tevens voorziening voor rechtstreekse leveringen.

Winst & verlies Analyse

Geeft een overzicht van de huidige drukken (inclusief bijdrukken, co-drukken en herdrukken) en specificeert hoeveelheid, prijs, kosten per eenheid, productiekosten, verkoopverwachtingen en royalty’s om een netto winst cijfer te krijgen.

Biblio3 Overzicht Scherm

Dit scherm geeft u een overzicht van alle informatie van een titel met inbegrip van de kosten, specificaties, royalty’s, verkoop en rechten verkopen. Validatieprocedures markeren fouten of problemen en signaleren ontbrekende informatie en voorkomen dat het project afgetekend wordt en naar een volgende fase gaat.

Redactie en Productie planning

Biblio3’s geavanceerde planningsmodule stelt u in staat om effectief projectschema’s en planningen te definiëren en te controleren. Het geeft de specifieke taken weer en het kritieke pad dat gevolgd en afgerond moet worden in het productieproces.

Uitgebreid planning management

Biblio3 stelt gebruikers in staat om hun eigen sjablonen te creëren of om vooraf gedefinieerde sjablonen te gebruiken, die net zo eenvoudig of complex kunnen zijn als de gebruiker wenst. Planningen hebben kritieke paden met data, waaraan uitgebreide notities en rapportages gekoppeld kunnen worden. Rollen kunnen worden toegewezen waar nodig. Planningen omvatten “co-edition” beheer en hebben de mogelijkheid om aan de complexe eisen van kinderboeken productie te voldoen.

Automatische planning en datum aanpassingen

Elke taak heeft een datum die automatisch kan worden gepland gebaseerd op de publicatiedatum en de doorlooptijd. Projecttaken kunnen automatisch verplaatst worden als de oorspronkelijke publicatiedatum wijzigt, de daaropvolgende stadia worden herberekend en er wordt een waarschuwing aan de gebruiker gestuurd dat de publicatiedatum gewijzigd is en wellicht aangepast dient te worden. Planning previews laten hypothetische schema’s op basis van gewijzigde data zien en kunnen aangepast worden om de effecten te kunnen beoordelen.

Rapportages

Biblio3 heeft een zeer efficiënte rapportengenerator, met volledig geïntegreerde real-time rapporten om aan elke uitgeverswens te voldoen. Inbegrepen zijn o.a. rapporten voor productie, contracten, rechten, royalties en marketing- en sales activiteiten.

Flexibel en eenvoudig configureerbaar

Gebruikers kunnen eenvoudig rapporten aanpassen, door er bijvoorbeeld kolommen en velden aan toe te voegen, te sorteren of te verwijderen zonder hulp van een programmeur. Een van de meest krachtige eigenschappen van het rapportagetool is wel de mogelijkheid tot interactieve rapporten. Hierbij heeft de gebruiker de mogelijkheid om direct in het rapport door te klikken naar de informatiebron. Bijvoorbeeld als de gebruiker naar een rapport kijkt van een productieschema kan er direct naar het schema worden doorgeklikt en er direct aanpassingen in het schema worden doorgevoerd. Outputs zijn beschikbaar in een groot aantal formaten zoals Excel, Word, Access, PDF, Quark, HTML, XML, Tekst etc. Daarnaast kunnen rapporten worden gepland op specifieke tijdstippen, bijvoorbeeld elke woensdag om 19.00 uur en dan automatisch te worden gemailed naar een enkele ontvanger of een groep ontvangers.

Contracten, Rechten en nevenrechten

Biblio3’s Contracts and Rights module is extreem flexibel waardoor gebruikers in staat zijn de vooruitgang in digitale technologieën en opkomende commerciële modellen in een sterk veranderend uitgeeflandschap bij te houden.

Contracten module

De Contracts & Rights module registreert interesses, bijdragen, contracten en nevenrechten inkomsten voor elk type product zowel fysiek als digitaal. Inclusief rapportages voor achterstallige bijdragen, verschuldigde inkomsten, achterstallige royaltystatements, verlopen contractdata en terugkoppelingen, verwachte inkomsten en andere financiële rapportages en analyses.

Rechten, digitale rechten en nevenrechten

 • Automatische productie van de rechten catalogus met beschikbare rechten, nevenrechten en relevante marketing informatie
 • Uitgebreid management van interesses en bijdragen
 • Rapportages op alle historische rechten activiteiten
 • Item rechten, inkomsten volgsysteem en royalty statement generator
 • Complete nevenrechten en permissies historie
 • Rechtenbeheer omgeving waar gebruikers real time inzage hebben in de rechtenverkoop inkomsten
 • Prognose van inkomsten gebaseerd op instelbare views ( bijvoorbeeld op gebied, klant, periode) door gebruikers om voortgang te monitoren
 • Volledig permissiemanagement inclusief het beheer van bewijsexemplaren, permissies, intern gebruik en permissiefacturatie

Royalty berekeningen en betalingen

De Royalty module is de nieuwste ontwikkeling in Biblio3 en berekent royalty’s voor ISBN en non-ISBN producten. Ook worden de overzichten geproduceerd voor auteurs en agenten. De module ondersteund meerdere auteurs en royaltyontvangers en meerdere producten en contracten. De berekening van Royalty’s is gebaseerd op verschillende methodieken zoals Netto verkopen, gepubliceerde prijzen, prijs per exemplaar met flexibele kortingen, marktconform of met staffels. Nevenrechteninkomsten en voorschotten worden volledig ondersteund en de royaltystatements geproduceerd.

Biblio3 Royalty voordelen zijn:

 • Flexibele royalty regels die kunnen veranderen als gevolg van data en evenementen
 • Royalty run voor individuele contracten of per periode wanneer u wilt
 • Automatische onderverdeling van samengestelde producten naar losse componenten voor de royalty berekening
 • Integratie met financiële systemen en titel specifieke winst en verlies rekeningen
 • Compleet aanpasbare verkoopstatistieken met robuuste controle mechanismen
 • Royalty statements op elk moment beschikbaar
 • Begeleidend schrijven en rekeningoverzichten zijn beschikbaar
 • Waarschuwingen als er grote betalingen en voorschotten voorbereid en geaccordeerd worden
 • Reserveren van te kleine betalingen
 • Koppelen van betalingen aan data, evenementen en copyright perioden

BiblioDam Digital Asset Management

BiblioDam is het nieuwste, meest geavanceerde “digital asset” management systeem specifiek ontwikkeld voor boekenuitgevers. BiblioDam geeft u volledige controle over al uw digitale materialen en kan de distributie gedurende de levenscyclus van het materiaal verzorgen zodat u tijd en geld kunt besparen door het efficiëntere beheer en (her)gebruik. Het systeem kan volledig geïntegreerd worden in uw huidige uitgeef- en financiële pakket om u alle middelen in handen te geven voor de creatie, verkoop en distributie van boeken en digitale content.

Biblio3 ontwikkelstrategie en planning

De ontwikkelstrategie en planning laat zien wat er momenteel in het systeem aanwezig is, wat reeds in ontwikkeling is en wat er in de planning zit om ontwikkeld te gaan worden.